BEZIENSWAARDIGHEDEN

Wij hebben diverse Vossenbergroutes klaarliggen die u langs de leukste plekken leidt die de Veluwe rijk is. Ook bent u vrij om zelf een route samen te stellen. Hieronder lichten wij enkele leuke bezienswaardigheden toe. Let er op dat u rekening houdt met de actieradius van uw Vossenbergbike. Wij raden u aan om vooraf de tocht navraag te doen bij degene die u instrueert over de Vossenbergbikes.


Hertenkamp
De Hertenkamp is een uniek stukje wildbeleving in Epe. Er zijn o.a. herten, kippen, konijnen en pauwen te zien. De hertenkamp ligt aan de Dellenweg tegenover Brasserie Lounge Floor waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. De toegang tot het recreatiegebied is gratis.


Schaapskooi
In het natuurgebied De Renderklippen staat de Schaapskooi Epe-Heerde. Ergens door de natuur dwaalt de schaapskudde met herder Lammert. De Veluwsche Heischapen doen zich tegoed aan heidestruikjes en gras, zodat het gras de heide niet overwoekert. Je kan er prachtige wandelingen en tourtochten maken. De toegang tot het recreatiegebied is gratis.


Ezelboederij "De Koperen Ezel"
De Koperen Ezel is een kinderboerderij met speeltuin. Naast ruim 40 ezels hebben ze ook cavia's, konijnen, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden, parelhoenders, kalkoenen, fazanten, pauwen, schapen, chinchilla’s uilen en geregeld jonge kalfjes.
Sinds kort heeft de boerderij ook steeds meer exotische dieren waaronder, wallaby’s, stekelvarkens, Mara’s, prairiehonden, sika herten, een zeboe en een dromedaris. Geniet tijdens het bezoek van een versnapering bij Pannenkoekenboerderij De Vrolijke Boer. Het restaurant is gesitueerd op het terrein van De Koperen Ezel.

De entree betreft 1,- Dit word gebruikt voor het onderhoud, dierenwelzijn en vernieuwing van het park.


Forellenkwekerij (gezinspark) 't Smallert
In het kleine plaatsje Emst ligt Gezinspark ’t Smallert. Het park bestaat uit een forellenkwekerij, visvijvers, een speelpark, een kaarsenmakerij en een dagrestaurant met een mooi terras. Ze staan bekend om hun zelfgekweekte vis is bekroond met het keurmerk “Erkend Veluws Streekproduct”.

De entree voor het park bedraagt €6,50 per volwassene.


Veluws museum Hagedoornse Plaatse
Het museumterrein van Hagedoorns Plaatse is een boerenerf met een 300 jaar oude boerderij, schuren, een hooiberg, een bijenstal, een moestuin, een weide met fruitbomen en een moderne kapschuur. Het voorhuis (de Heerd) is het domein van de boerin; er is een opkamer (voor de meid), een keuken en een kelder. Op de deel en in de wagenloods staan machines en gereedschappen die op het land gebruikt werden. Buiten kunt u rondwandelen over het erf en door de tuin met groenten, kruiden en bloemen. Een kijkje nemen bij de imkerij is ook de moeite waard.

In de nieuwe kapschuur worden jaarlijks diverse tentoonstellingen georganiseerd op het gebied van streekgeschiedenis en eigentijdse kunst. Ook is daar een museumwinkel ondergebracht met nostalgische artikelen en een theeschenkerij.

De entree bedraagt €5,50 per volwassene.


Het Verscholen dorp
Het Verscholen Dorp was een schuilplaats voor onderduikers in de bossen in het zuiden van de gemeente Nunspeet, tussen het dorp en Vierhouten. Het bevindt zich aan de Pas-Opweg.

Het dorp werd in de Tweede Wereldoorlog tussen februari 1943 en oktober 1944 bewoond door onderduikers, waaronder vluchtelingen uit het doorgangskamp in Amersfoort, jonge mannen van de arbeidsinzet, joodse families en gestrande piloten. De bekendste bewoner was Godfried Bomans. Gemiddeld waren er per dag 80 tot 100 onderduikers te vinden. In vier bosvakken waren "arbeidsketen, een houten huis, een barak, een blokhut van dennenstammen, hutten van Dempo-platen en strogedaakte houten huisjes" gebouwd door een lokale aannemer, sommige voorzien van gasfornuis op butagas en waterpompen. Nu staan er nog drie nagebouwde hutten. Naast dat het een bijzondere plek is, is er ook een mogelijkheid hier een tussenstop te maken. Er staan meerdere bankjes waar u in alle rust kunt vertoeven.

Wij hebben een Vossenbergroute beschikbaar welke u hier naar leidt.


Nederlands Artilleriemuseum

In 't Harde ligt op de top van de Woldberg het Nederlands Artilleriemuseum gelegen. Artillerie is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met de bediening van kanonnen en ander geschut.

Het museum is onderverdeeld in vier paviljoens. Elk paviljoen herbergt zijn eigen historische collectie aan vuurwapens, munitie, fotomateriaal, vesting-, pantserfort- en kustartillerie. Het museum bezit ook veel (grote) kanonnen, diverse uniformen en schilderijen. De paviljoenen van het museum zijn aangemerkt als rijksmonument. Tevens is in dit museum een verzameling van het Korps Rijdende Artillerie te zien.

De bibliotheek/documentatiecentrum heeft zich vanaf de jaren negentig apart ontwikkeld en vormt nu een waardevolle tak van de museumcollectie. Kortom, neem een kijkje in de geschiedenis van de Nederlandse artillerie!

Zomeropeningstijden van 1 juli t/m 2e zaterdag in september. De entree bedraagt €4,- per volwassene.Nieuwsgierig naar de overige bezienswaardigheden? Bekijk dan de website van
VVV EPE.

Image
Over Ons

Wij zijn een dynamisch bedrijf waar veel kan en niets moet. Met 7 vaste medewerkers en circa 25 parttimers verzorgen we onze gasten met passie plezier en beleving.

Met vrolijke groeten,

De Vossenbergers

Adres

Partyboerderij Vossenberg
Centrumweg 17
8162 PT Epe
0578-613800

k.v.k. 08079677
btw nr NL813158746B01
NL13RABO0364445408

© 2021 Style at Your Media Contact ons